KVARNTORPET´S MARETTI

söndag 13 juni 2010

Nu har det hänt saker..

I onsdags kom äntligen Lillskrutten hem! Vilken resa han haft... Startade i Sverige på tisdagmorgon kl 7 svensk tid och var hemma i Gotböle onsdageftermiddag kl 17.00. Oj vad han var trött! Första natten sov han inne. Torsdan gick han ute med Happy och det gick jätte bra. De busade och hade jätte skoj, tom så skoj att Happy började brunsta *ler*.
Men på fredan var Manne såååå trött, vi hade varit ute till min tomt och betat, när vi sen kom tillbaka till hagen lade sej Manne ner. Första tanken var panik, nu har stackarn fått kolik. Som tur va, var det inte det som var problemet. Han var bara så trött.
Jag satte ut Happy med tanterna och Manne i stallet. Han har i stort legat och snusat ända fram tills idag. Han hade förmodligen fått en lindrig släng av transportsjukan, stackarn hade svårt att kissa. Med lite tranbärs saft och knugg med halm där bak och massage satte nog urineringen igång. Ikväll var han så mycket piggare, imorgon får han och Happy busa vidare.



Gissa om vi har en lilltjej som är sååå nöjd över sin första egna ponny!!
Elina är helt salig!! Ännu är hon osäker på Manne och har respekt för honom, men frågan är bara hur länge?? Tippar att de är så bra kompisar till helgen att hon glömt bort att fast man är så liten som Manne kan man oxå sparkas och kanske rent av nypa lite..

Diesel har varit på spårprov idag, här i hemknutarna. Nä det gick inte alls bra.. Han fick en nolla och avbröt. Vet inget annan förklaring än att det ända som kunde störa denna gång var att det hade regnat hela gårdagen och natten. Han spårade jättebra då han var på g. Hoppet klarade han av galant, vilket jag var rädd för att han inte skulle klara. Det fanns mycket annat roligt i skogen tydligen, alla små stigar och djurleder var mycket populära och naturligtvis vattenfyllda diken, yei!!
Vi var 13 ekipage som startade. 4 nybörjare och resten i segrarklass.Två av nybörjarna fick 0, Segrar ettor fick 4st en tvåa och fyra nollor. Gott och blandat med andra ord.. Men kul har det ju så klart varit!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar